Cicle Menstrual

¿Coneixes el teu cicle menstrual? ¿Saps de quines fases es compon?

El cicle menstrual es pot dividir en les següents fases:

  • la fase fol·licular
  • l’ovulació
  • la fase lútia

La fase fol·licular  s’estén des del començament del cicle (dia 1 del cicle, que com ja sabem es el primer dia de sagnat abundant) fins l’ovulació. Durant aquesta fase, els fol·licles ovàrics es desenvolupen i maduren i el teu cos es prepara per a l’ovulació. Durant aquesta fase un dels fol·licles es torna dominant, creix més que els demès, a mesura que la fase progressa. La durada d’aquesta fase pot variar de dona a dona i de cicle a cicle. És la longitud de la fase fol·licular la que determina la longitud del cicle i les variacions de longitud del cicle. Ets és més fèrtil al final d’aquesta fase durant els dos o tres dies anteriors i el dia de l’ovulació. En aquesta fase són els estrògens els que manen.

L’ovulació és l’esdeveniment que divideix les fases fol·licular i la fase lútia. Estimulat per un augment de l’hormona luteïnitzant (LH), el fol·licle ovàric dominant es trenca i allibera l’òvul que després pot ser fecundat.

La fase lútia és la que va des de l’ovulació fins al final del cicle. Si conceps, l’òvul fecundat s’implantarà en el teu revestiment uterí (endometri) aproximadament entre els dies 7-10 d’aquesta fase. Si no hi ha concepció, l’endometri es desprendrà (generant el sagnat menstrual) i el teu cos començarà a preparar-se per a un nou cicle. Aquesta fase generalment dura de 12 a 14 dies, però pot durar entre 10 i 16 dies. La durada d’aquesta fase és bastant constant de cicle a cicle per la mateixa dona. La progesterona és l’hormona que domina aquesta fase.

Ara que ja coneixes una mica més les fases del teu cicle menstrual, et serà més fàcil interpretar la teva taula de fertilitat. I recorda: El millor moment per concebre és dos dies abans i durant l’ovulació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.