Finestra de fertilitat

Les dones tenim només uns pocs dies a cada cicle en els quals ens podem quedar embarassades. El temps en què les relacions sexuals poden donar lloc a la concepció es denomina «finestra fèrtil».

La finestra fèrtil té una durada màxima de sis dies, encara que els dies més probables per a què la relació sexual resulti en la concepció són els dos dies abans de l’ovulació i el dia mateix de l’ovulació.

Cada dona té el seu propi patró de fertilitat, que és únic, és per això que hem de conèixer i registrar els nostres signes de fertilitat. Conèixer aquesta informació ens ajudarà a trobar els dies més fèrtils i determinar la data de l’ovulació.

Un factor important per a un gran nombre de parelles que no aconsegueixen l’embaràs és escollir malament el moment de tenir relacions sexuals. Si planifiquem el coit en la nostra finestra fèrtil, tindrem taxes de concepció significativament més altes.

Tinguem en compte que tota aquesta informació ens serveix per incrementar les nostres probabilitats d’embaràs però no com a mètode anticonceptiu.

Els gràfics de fertilitat impliquen observar i registrar els signes de fertilitat per poder reconèixer fàcilment el nostre estat de fertilitat diari i identificar el nostre temps més fèrtil.

Recollir aquesta informació és molt eficaç perquè el nostre cos ens proporciona pistes (signes de fertilitat) que ens informen sobre el seu estat de fertilitat durant el cicle.

Els signes primaris de fertilitat són:

  • La temperatura basal del cos (TB) que s’eleva després de l’ovulació.
  • El flux cervical, de vegades anomenat moc cervical (MC) es torna cada vegada més humit, transparent i elàstic a mesura que s’acosta l’ovulació.En funció de la vida útil màxima dels espermatozoides i òvuls humans (cinc dies per als espermatozoides i un dia per a l’òvul), aquesta finestra fèrtil és de com a màxim sis dies distribuïts entre els cinc dies abans de l’ovulació i el dia de l’ovulació.

Encara que l’embaràs és tècnicament possible durant aquesta finestra de sis dies, la majoria dels embarassos en realitat es poden atribuir a les relacions sexuals dutes a terme entre els dos dies abans de l’ovulació fins al dia de l’ovulació.

Això fa que sigui una finestra pràctica i fèrtil de sol tres dies per cada cicle: els dos abans de l’ovulació i el mateix dia de l’ovulació. Un temps molt curt que fa indispensable fer un gràfic dels nostres signes de fertilitat per ajudar-nos a trobar les millors dates per tenir relacions sexuals i aconseguir l’embaràs desitjat.

Possiblement has sentit alguna vegada que l’ovulació o el dia més fèrtil és el dia 14 del cicle menstrual, a la meitat del cicle o fins i tot 14 dies abans de la data de la següent menstruació. Aquestes suposicions es basen en mitjanes generals i és possible que no s’adaptin al teu cicle menstrual tot i tenir els cicles regulars i de 28 dies.

El teu propi patró de fertilitat és únic per a tu i registrar els teus signes de fertilitat t’ajudarà a trobar els dies més probables per a concebre.

Per maximitzar les possibilitats de concepció es recomana tenir relacions sexuals cada dos dies durant la finestra de fertilitat.

En propers posts us aniré explicant més coses sobre els signes de fertilitat primaris i secundaris i com registrar-los.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

I accept that my given data and my IP address is sent to a server in the USA only for the purpose of spam prevention through the Akismet program.More information on Akismet and GDPR.